Informatie

Hoe werkt deze site?
Het is heel simpel en gratis! Wil je een bon kopen of ruilen die al op de site staat hoef je jezelf niet eens te registeren. Onder het kopje meer info kun je kiezen om op de button neem contact op te klikken. Je kan dan een mailtje versturen naar de aanbieder. Zo kom je samen tot (ver)kopen of ruilen.

Ga je een bon plaatsen op de site (om te verkopen of te ruilen) hoeft je alleen de volgende 2 stappen te doorlopen:

Stap 1: Registreren, vul de gevraagde velden in. Je krijgt een mail met een link. Op deze link moet je klikken. Je bent dan geregistreerd en kunt bonnen gaan plaatsen.
Stap 2: druk op 'Bon plaatsen'. Vul de velden in en geef aan tegen welke bonnen je wilt ruilen of dat je een geldbedrag wilt ontvangen.
Daarna wachten op de mailtjes.
Je kan dan samen afspreken hoe de ruil, koop of verkoop gaat plaatsvinden.
Toesturen van de bonnen of in persoon ruilen.

Bon verwijderen?
Heb je je bon verkocht of geruild, dan kun je je bon verwijderen door in te loggen en bij verwijderen of aanpassen de bon te verwijderen.

Kosten van het plaatsen van de bon?
Op ruiljecadeaubon.nl kun je gratis bonnen plaatsen.

Veilig handelen = Eerlijk handelen
Adviezen en tips over veilig ruilen, kopen en verkopen van cadeaubonnen.

Ruiljecadeaubon.nl brengt mensen die cadeaubonnen willen ruilen, kopen en verkopen via internet met elkaar in contact. Het merendeel van de adverteerders op Ruiljecadeaubon.nl is betrouwbaar, maar let op: de transacties die tussen aanbieder en vragen worden gesloten vinden buiten de website om plaats. Hieronder volgt een aantal handige tips!

  1. Gebruik je gezonde verstand en vertrouw op je gevoel. Als het te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat meestal ook zo.
  2. Wees extra voorzichtig bij ruilen 'met' het buitenland. Dit zal niet veel voorkomen, aangezien Ruiljecadeaubon.nl voornamelijk gericht is op de Nederlandse markt. Mocht je toch een ruil over de landsgrenzen heen doen, dan is het verstandig om de contactgegevens van de persoon in kwestie goed te controleren en wederom je gezonde verstand te gebruiken.
  3. Maak duidelijke afspraken met elkaar en bewaar alle informatie. Je kunt hierbij denken aan gegevensuitwisseling, persoonlijke (contact)informatie, etc.

Mocht een gebruiker zijn afspraken niet nakomen, doe dan bij oplichting altijd aangifte bij de politie (dit kan Ruiljecadeaubon.nl niet voor je doen). Meld oplichting ook altijd aan Ruiljecadeaubon.nl. Als de claim gegrond wordt geacht, kan Ruiljecadeaubon.nl de gebruiker (tijdelijk) weren van de site. Meldingen kunt je doen via het contactformulier.

Let op!
Ruiljecadeaubon.nl vraagt nooit om je creditcard- of bankgegevens.
Ruiljecadeaubon.nl vraagt nooit gegevens op te geven op pagina’s die je niet vanaf Ruiljecadeaubon.nl kunt bereiken.
Ruiljecadeaubon.nl vraagt nooit om je wachtwoord in een e-mail.
Ruiljecadeaubon.nl vraagt je wachtwoord alleen op pagina's waarvan het adres begint met http://www.ruiljecadeaubon.nl

Geldigheid cadeaubon?
Heb je een cadeaubon gekregen? Dan kunt je iets uitzoeken voor het bedrag dat op de cadeaubon staat. Je kunt de cadeaubon meestal niet inwisselen voor geld. Je kunt het vragen aan de verkoper, maar hij hoeft je het geld niet te geven.

Bron: www.consuwijzer.nl

Hoe lang is een cadeaubon geldig?
Staat er op de cadeaubon geen datum? Dan is de bon voor altijd geldig. Staat er alleen een uitgiftedatum op de cadeaubon? Dan is de bon vijf jaar geldig. De uitgiftedatum is de datum waarop de cadeaubon gekocht is. Er bestaan ook cadeaubonnen die korter geldig zijn. Dan staat er vaak een uitgiftedatum op, en hoe lang de bon geldig is. Is een cadeaubon korter dan een jaar geldig? Dan kan dat niet redelijk zijn. De verkoper moet dan aantonen dat dit toch redelijk is. Bijvoorbeeld bij consumptiebonnen of muntjes voor een bepaald feest of festival.

Is je cadeaubon niet meer geldig? Dan kun je de verkoper niet dwingen om toch nog iets uit te mogen zoeken. Soms mag je toch nog iets uitzoeken. Dat hangt af van de verkoper.

Bron: www.consuwijzer.nl